martes, 30 de abril de 2013

FIBRA ÒPTICA


  • Què és la fibra òptica? Tecnologia que consisteix un conducte generalment de fibra de vidre que transmet impulses lluminosos normalment emesos per un làser o LED.
  • On s'utilitza? Les fibres s'utilitzen àmpliament en telecomunicacions, ja que permeten enviar gran quantitat de dades a una gran distància, amb velocitats similars a les de ràdio i superiors a les de cable convencional. Són el mitjà de transmissió per excel·lència en ser immune a les interferències electromagnètiques, també s'utilitzen per a xarxes locals, on es necessiti aprofitar els avantatges de la fibra òptica sobre altres mitjans de transmissió.
  • Quins son els avantatges que hi ha? - Una banda de pas molt ampla, el que permet fluxos molt elevats. - Mida petita, per tant ocupa poc espai. -Gran flexibilitat, el radi de curvatura pot ser inferior a 1 cm, el que facilita la instal·lació enormement. -Gran lleugeresa, el pes és de l'ordre d'alguns grams per quilòmetre, el que resulta unes nou vegades menys que el d'un cable convencional. -Immunitat total a les pertorbacions d'origen electromagnètic, el que implica una qualitat de transmissió molt bona, ja que el senyal és immune a les tempestes, espurneig ...
  • Quines companyies de telecomunicacions les ofereixen? Quina de totes creus que ofereix millors condicions? Raona la teva resposta. Ono, Movistar i Orange. Crec que Movistar ofereix millors condicions ja que es la companyia més innovadora en aquesta nova tecnologia.                                                                                 

No hay comentarios:

Publicar un comentario